Тимошенко: Ющенко захищав інтереси олігархи та нафтової мафії

Юлія Тимошенко заявляє, що на посту Президента Віктор Ющенко захищав інтересів олігархічних кланів. “2005 рік – це повна блокада мене особисто на посаді прем’єр-міністра і зачистка всіх важелів мого впливу на ситуацію”, – розповіла Тимошенко.
“Я думаю, всім запам’ятався епізод, коли я трошки потрусила і поставила на місце нафтову мафію. Тоді я змусила їх контролювати ціни на дизельне паливо, на бензин, щоб дійсно конкурувати, а не встановлювати монопольні ціни”, – сказала Тимошенко

“Саме тоді Віктор Андрійович Ющенко зібрав “круглий стіл”, куди запросив усіх представників нафтової мафії, посла РФ, і при них сказав, що якщо ще раз прем’єр втрутиться в їхню роботу, то вона буде звільнена. Це було зроблено публічно”, – зазначила Тимошенко.

“Ми поставили умови новому Президенту: або ми прибираємо “РосУкрЕнерго”, даємо зрозуміти, з якою метою з’явилася і хто стоїть за цією компанією, починаємо очищення від усіх корупційних метастаз, або нам всім нічого робити у владі. Тоді Ющенко сказав: “Не чіпайте моїх хлопців”. І зробив тоді все для того, щоб укази про звільнення мене як прем’єр-міністра і Турчинова з посади глави СБУ були підписані”, – заявила Тимошенко.

“Чому у Віктора Андрійовича нічого не вийшло? Тому що буквально за кілька перших місяців президентства його всиновили олігархічні українські клани. І в нього вже не було свободи в ухваленні якихось рішень”, – переконана Тимошенко.

“Сегодня”