Закарпаття: Жінка, музика, краса — слова жіночого роду (ФОТО)

Ці красиві, стильні, гарні та чарівні жінки-викладачі з Берегівської дитячої школи мистецтв, зокрема, Марічка Росоха, Вікторія Перчі-Кота, Тетяна Вольхіна (завуч з концертної діяльності) й Руслана Рудюк життя своє присвятили музиці та співу (на світлині). Вони не уявляють себе без нот і мелодій, пісень, танців, інших високих матерій, що притаманні мистецтву.

Цей жіночий фортепіанний квартет (керівник Т. Вольхіна) добре знаний в нашому місті, він – переможець обласних і всеукраїнських конкурсів, а ще є учасником всіх дійств, що проходять у Берегові з нагоди різних святкових заходів.
Слухати мелодії цих прегарних жінок – це прекрасний відпочинок, їхня музика лікує душу й дає наснагу. Приміром, Марічка Росоха хоча й наймолодша у складі ансамблю піаністів, але, як і більшість колег, має шану в колективі, авторитет і повагу серед вихованців, а до роялю, образно кажучи, долучилася ще з раннього дитинства. Усі піаністки, яких бачите на фото зліва направо, є вихованками цього навчального мистецького закладу: у стінах колишньої музшколи свої перші творчі кроки робили і Вікторія, і Руслана, і Марічка, зрештою, навіть досвідченаТетяна Юріївна, яка в концертній сфері – неабиякий професіонал. На неї рівняються, до неї підтягаються молодші подруги. Приміром,  М. Росоха задоволена, що в житті Бог послав їй таку наставницю, як Т. Ю.  Вольхіна. Отже, жінка, музика, краса – слова хоча й не одного кореня, але всі вони жіночого роду. Хай завжди чарівні жінки творять дива у музиці –  берегівчанки з дитячої школи мистецтв у тому числі. Вони і в житті, і за роялем також справжні “фортепіанні” чародійки. Хай лунає музика, хай, як і  жіноча врода, вона завжди тішить і дарує насолоду…

Михайло ПАПІШ, газета “Берегово”