Адвокат Луценка: Слідчі хочуть “пришити” у збитки державі вартість вручених медалей

Третя справа, яку порушили проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, стосується розтрати державних коштів під час святкування Дня міліції у 2008 році.
“Вчора на Борисоглібській у Головному слідчому управлінні ГПУ Юрію Віталійовичу спробували зачитати постанову про порушення нової кримінальної справи”, — розповів адвокат лідера “Народної самооборони” “Газеті по-київськи”.

“Екс-міністр нібито порушив постанову Кабміну від 2008 року про обмеження витрат в держструктурах у зв’язку з кризою. Мова йде про святкування Дня міліції в палаці “Україна”, на якому був присутній Президент, вручав нагороди співробітникам. Не знаю поки точну суму збитку — схоже, Луценку хочуть “пришити” у збитки державі навіть вартість кожної врученої медалі”, — додав він.

Захисник Луценка розповів, що екс-міністр перед тим, як йому почали зачитувати нове звинувачення, написав заяву слідчому, що хоче переговорити без свідків зі своїм адвокатом. Однак це прохання слідчий Войченко відкинув і продовжив читати постанову під відеофіксацію. Тоді адвокат Луценка на знак протесту вийшов з кабінету, що там далі відбувалося — невідомо.

У свою чергу начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко заявляє, що жодних порушень не було, а бесіди тет-а-тет адвоката з обвинуваченим можливі тільки перед першим допитом, а потім — виключно з дозволу слідчого в СІЗО, а не в кабінеті.

Українська правда