Богдан Данилишин: “Моя країна не може мене захистити”

Колишній міністр економіки України Богдан Данилишин із сумом спостерігає за тим, що відбувається в Україні. У інтерв’ю “Радіо Свобода” Б. Данилишин розповів як отримав політичний притулок у Чехії.
“Мені не надходило офіційної та особистої пропозиції виступити на “Шустер Live”. Так само можна було запросити мене у космічний простір, але не показавши ракети та не поговоривши зі мною особисто чи хочу я туди летіти чи не хочу”, – сказав Данилишин у відповідь на заяву Савіка Шустера, який був обурений тим, що екс-міністр не вийшов у його ефірі.

На питання про політичний притулок у Чехії Богдан Данилишин повідомив, що це для нього був не простий крок.

“Це рішення я приймав не один день, не один тиждень і я мав час подумати. Це захід неординарний і рішення чеської сторони щодо міжнародного мого захисту приймалося також нелегко.

Я провів декілька бесід із представниками МВС Чехії. На зустрічах був присутній мій чеський адвокат. Ми надали усі матеріали чеській стороні про те, які для мене як громадянина можуть бути ризики перебування на Україні. Чеська сторона також довго вивчала нашу аргументацію і рішення про притулок я отримав 13 січня 2011 року.

Я не можу сказати, що радий такому рішенню. Країна, в якій я жив, в якій я народився, в якій я ставав доктором наук і академіком, не може мене захистити”, – сказав Богдан Данилишин.

Радіо “Свобода”