Ужгород: На кордоні зі Словаччиною 8-кілометрове “стовпотворіння” автомобілів

У пункті пропуску «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні – довжелезна черга з вантажних автомобілів. Колона з майже 300 вантажівок простяглася на кілька кілометрів і вже другу добу поспіль практично паралізувала рух на об’їзній дорозі навколо Ужгорода.
Черга просувається вкрай повільно. За словами водіїв, їм вдається долати всього по 800 метрів за 10-12 годин. Ніякої офіційної інформації водії не мають. Знають лише, що частково ситуація спровокована складними погодними умовами. Комунальні служби почали прибирати сніг лише зранку, тож вночі затор не просувався.

Російський далекобійник Юрій Вєрніховський поскаржився на те, що через мінусову температуру доводиться вмикати пічку, витрачаючи зайве пальне. “На вулиці зима, я стою вже більше доби. Доводиться спалювати десятки літрів дизельного пального, щоб не замерзнути. Їжі, яку взяв із собою, поки вистачає. Але санітарні умови тут фактично відсутні, до туалету доводиться ходити просто в ліс, а помитися взагалі не має можливості” – нарікає Юрій.

Офіційних коментарів прикордонники наразі не дають, але у приватній розмові однією з причин восьмикілометрового ланцюга вантажівок називали введені польською стороною обмеження для  російських перевізників. Тож, пункт пропуску “Ужгород” з напливом машин просто не справляється. Також джерело зазначило, що роботу пропускного пункту оптимізовано і на даний момент його пропускна спроможність  складає близько двохсот п’ятдесяти автівок на добу.

Вікторія Рижова, КarpatNews.in.ua