Закарпаття: 25 січня Ужгород став центром міжнародної співпраці

Саме сюди, до найзахіднішої точки нашої держави, у межах робочої зустрічі були запрошені представники мерій міст-побратимів та агенцій регіонального розвитку. Тема зустрічі – спільна діяльність в рамках програм транскордонного співробітництва.

Як зазначив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, ця зустріч має на меті створення умов для розвитку спільного, ефективного і взаємовигідного партнерства між органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та бізнесовими структурами у прикордонних регіонах України, Польщі, Угорщини та Словаччини. Закордонні гості завітали до нашого міста і щоби розробити спільну транскордонну стратегію, яка визначатиме майбутні вектори співпраці та деталізуватиме пріоритетні інвестиційні завдання регіонів. Йшлося і про розвиток транскордонної співпраці через проведення навчань та обмін досвідом і, звісно, подальше ініціювання, підготовку та реалізацію інвестиційних проектів.

Відтак начальник відділу міжнародного співробітництва Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич розповіла про роботу ужгородської влади у сфері міжнародної співпраці – до прикладу, сьогодні найзахідніший обласний центр України має 17 міст-побратимів. Начальник відділу інвестицій, інновацій та розвитку Ольга Травіна говорила про актуальність співпраці, а також – на що саме в першу чергу звертатимуть увагу в рамках програми транскордонного співробітництва.
Врешті, на зустрічі представників Ужгорода, словацьких Міхайловце та Кошіце і польських Кросно і Ярослава вирішили: за участю “делегатів” від міст-побратимів трьох країн створять робочу групу. Її мета – визначити найбільш перспективні проекти серед кількох напрямків співпраці для подальшого здобуття гранту Єврокомісії. Ольга Травіна повідомила: ідеться про спільну діяльність у розвитку інфраструктури, туризму, культурницьких контактів та охорони довкілля, – інформують у прес-службі Ужгородської міської ради.

Ужгородcька міська рада