Закарпаття: За титул чемпіона першості м.Ужгород із класичних шахів боролися 21 спортсмен

У шаховому клубі “Ужгородський” (вуп. Едектрозааодська, 51) завершилися останні поєдинки чемпіонату обласного центру з класичних шахів, в якому змагалися один майстер ФІДЕ, 10 провідних кандидатів в майстри спорту та 10 першорозрядників.
Потужним спуртом з п’яти перемог поспіль розпочав турнірну дистанцію КМС Василь Грабар. Однак у шостому турі у принциповому поєдинку з одним із переслідувачів Аркадієм Воровичем він зазнав поразки. Таким чином, перед заключним сьомим туром обидва з 5 очками очолили турнірну таблицю. Останні поєдинки фаворитів пройшли у надзвичайно цікавій та напруженій боротьбі і завершилися їх черговими перемогами. Обидва набрали по б очок і цілком заслужено поділили перше-друге місце. Втім, навіть поразка в особистій зустрічі не завадила Василю Грабарю випередити конкурента за рахунок кращого коефіцієнта. Отже, новим чемпіоном Ужгорода 2010 року став студент IV курсу медичного факультету УжНУ Василь Грабар. Заслужений успіх молодого шахіста, який тільки нещодавно виконав норму кандидата в майстри спорту, але встиг стрімко увірватися до когорти провідних шахісті» області. Діючий чемпіон області Аркадій Ворович поповнив свою колекцію титулів званням срібного призера чемпіонату обласного центру. Доля турнірної “бронзи” вирішувалася в “дербі” КМС Юрія Ісака та майстра ФІДЕ Віктора Бунди. В напруженій партії удача посміхнулася Юрію, отже він з 5 очками третій. Найкращої оцінки заслуговує виступ і талановитого 10-річного шахіста Мартіна Найгебавера. Після чотирьох турів він навіть очолював разом з майбутнім переможцем турнірну таблицю. І лише невдалий фініш не дозволив хлопцеві увійти до трійки призерів. Мартін теж набрав 5 очок, але гірший коефіцієнт відсунув його на четверте місце. Втім, головні перемоги здібного юного шахіста, безумовно, ще попереду.

Призери чемпіонату нагороджені грамотами, дипломами та заохочувальними призами від міського управління у справах сім’ї, культури, молоді та спорту. Отримали нагороди і три найуспішніші ветерани (старше 60 років) – Анатолій Прокопчук, Володимир Артамонов та Степан Стерчо.

А по завершенні спортивних баталій в клубі за участі провідних шахістів Ужгорода та одного зі спортивних керівників міста Ісрафіла Василькіна відбулися звітно-виборчі збори міської шахової федерації., яку чотири роки очолює один з провідних шахістів області, ентузіаст давньої гри Семен Найгебавер. Учасники зборів одностайно визнали трирічну роботу міської федерації задовільною, а Семена Найгебавера знову обрали головою на новий звітно-виборчій термін.

Сlipnews.info