Ужгород: Неблагоустроєні кіоски і міні-АВС на вавтобусних зупинках міська влада закриє

26 січня муніципальна міліція міста Ужгород здійснила перевірку торгових точок, розташованих на автобусних зупинках та поряд з ними. Результати перевірки виявилися вкрай невтішними. Для прикладу, на проспекті Свободи та на вулиці Заньковецької не виявилося жодного кіоску або зупинки, де б не були зафіксовані порушення.

У більшості перевірених виявили відсутність усієї необхідної документації, яка засвідчує право на здійснення комерційної діяльності, погодження з «архітектурою», санепідемстанцією і т. п. А це передбачає санкції у вигляді штрафу розміром від 750 до 1850 грн.

Численні зауваження стосувалися утримання прилеглої до зупинок території (5 м2 по периметру), наявності на ній туалетів загального користування, смітників, лавиць. Усе це через недбальство власників міні-крамниць, кафе та кіосків залишається поза увагою.

Подібне ставлення власників цих об’єктів є вкрай безвідповідальним. Особливо, якщо зважити на те, що місту вони нічого не платять. Згідно з “Положенням про автобусні зупинки”, будь-який приватний підприємець може побудувати на території зупинки невеликий торговий павільйон і безкоштовно користуватися торговою площею протягом наступних 10 років.

За словами начальника муніципальної міліції Бориса Борисова, підприємцям дадуть можливість виправитися, а у разі відсутності реакції та, якщо не будуть вжиті відповідні заходи, з ними просто розірвуть угоду. Також прискіпливіше перевірятимуть нові павільйони на зупинках, які, до речі, в обов’язковому порядку будуть обладнуватися системою відеоспостереження.

Вся закарпатська правда