З кожним роком середній розмір жіночих грудей збільшується

У Великобританії оголосила про вихід бюстгальтера з розміром чашечки L, бо надходить велика кількість скарг про непідходящі розміри.

Розмір жіночих грудей постійно збільшується. Принаймні, це стосується мешканок туманного Альбіону. Так, минулого тижня компанія Bravissimo, що займається жіночою білизною, оголосила про вихід бюстгальтера з розміром чашечки L. За словами виробників, до них не раз приходили скарги покупців, вимушених носити білизну не підходящого їм розміру. При цьому два роки тому таким же чином на світ з’явилося білизна з чашкою KK, що наочно демонструє тенденцію.

Медики констатують: великі груди забезпечує додаткове навантаження на все тіло, адже груди розміру L важить приблизно 6,5 кілограма. Зараз середній розмір британки – 34E. А ще в п’ятдесяті це була чашечка B. Відповідь на питання, чому ж за останній час жіночі груди настільки зросли, намагаються дати різні фахівці.

Хтось вважає, що вся справа в жирових відкладеннях. Наприклад, професор Майкл Баум розповідає: “Жир відкладається на грудях так само, як і на інших частинах тіла. А беручи до уваги епідемію ожиріння, збільшення розміру грудей не дивно”.

Однак не всі пані з великими грудьми мають зайву вагу. що спростовує теорію з жиром. Доктор Мерилін Гленвіл твердо заявляє: ми говоримо не про збільшення жирового прошарку, а про збільшення кількості тканин самих грудей. Тому необхідно звернути увагу на естроген, що стимулює зростання даної тканини. Вона підкреслює, що останнім часом змінилася ситуація як з внутрішнім виробленням естрогену, так і змістом гормону у зовнішньому середовищі.

У наші дні у дівчаток набагато раніше починається статеве дозрівання. Вони народжують менше дітей і не дуже довго годують їх грудьми. А пологи і вигодовування дозволяє контролювати гормони, що стимулюють ріст нових клітин в грудях. У підсумку сучасна жінка піддається впливу більшого числа сплесків естрогену, стимулюючого овуляцію. Потім, це покоління народжене жінками, котрі сиділи на протизаплідних гормональних препаратах з великими дозами синтетичного естрогену.

А стаття 2002 року, опублікована Агентством з навколишнього середовища, оприлюднила шокуючі дані: цілком може бути, що разом з сечею жінок, які сиділи на контрацептивах і гормональній терапії, естроген потрапив у річки. Саме це спричинило зміну статі приблизно половини риб-самців і призвело до зараження води. Не виключено, що вода вплинула і на людей. Більш того, захистити сьогодні себе від надлишку гормонів не можна. Вони скрізь: у пестицидах, пластиці, косметиці, дезодорантах. Потрапляючи на шкіру, гормони швидко всмоктуються.

Молоко ж, настільки улюблене багатьма британцями, забирається у вагітної корови, і саме по собі містить високі дози естрогену. А сидячий спосіб життя призводить до уповільнення швидкості метаболізму гормонів. У результаті все більше жінок стають в чергу на операцію зі зменшення грудей.

tsn.ua