Закарпаття: У 2010 році підліткова злочинність зросла на 40,4%

Учора, 31 січня, у прокуратурі Закарпатської області пройшов навчально-методичний семінар за участю підпорядкованих та міжрайонних прокурорів, а також представників закладів та служб, що займаються проблемами неповнолітніх.
За інформацією заступника прокурора області Івана Русина, темою семінару стало актуальне для нашого регіону питання – нагляд за додержанням вимог законів щодо профілактики злочинності в молодіжному середовищі та у сфері захисту суспільної моралі.

Актуальність такого семінару полягає в тому, що останнім часом на Закарпатті спостерігається ріст злочинності у молодіжному середовищі. Так, за результатами 2010 року підліткова злочинність зросла на 40,4%, в тому числі збільшилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних неповнолітніми.

Особливу увагу  на семінарі було звернуто на стан додержання регулювання обігу продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, реалізацію прав неповнолітніх на інформаційний простір, вільний від матеріалів, що становлять загрозу їх фізичному, інтелектуальному, морально-психологічного стану. Виконання наглядовими та контролюючими органами своїх функцій щодо виявлення  фактів неконтрольованого її розповсюдження, усунення причин і умов, що сприяють порушенням законодавства, притягнення до відповідальності  винних осіб.

Крім того, актуальність даного семінару визначена і тим, що органами прокуратури області на даний час проводяться перевірки додержання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, телеорганізаціями, органами внутрішніх справ вимог  Закону України „ Про захист суспільної моралі”.

На навчальному семінарі виступили із доповідями заступник прокурора області, помічники прокурора з питань захисту прав і свобод неповнолітніх, представники служби у справах дітей Закарпатської ОДА, представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України у Закарпатській області.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області