Закарпаття: Ужгородський район був створений 65 років назад — 25 січня 1946 року

Один із найбільших районів Закарпаття — Ужгородський — було утворено рівно 65 років тому. Цей адміністративний район постав усього через три дні після прийняття рішення про утворення Закарпатської області в складі Української РСР – 25 січня 1946 року.

Згідно з історичними відомостями, у березні 1946 року 17 бідняцьких господарств с. Яворова (тепер Есень) Ужгородського округу об’єдналися в перший колгосп області, який був названий іменем Хрущова. В 1946 році в с. Середнє було створено перший садовинрадгосп, а в 1947 році цей населений пункт набув адміністративного статусу “селище міського типу”.
Після проголошення незалежності України Ужгородський район, який розташований на крайньому заході України і межує з Угорщиною та Словаччиною, бере активну участь у розбудові молодої демократичної держави та налагодженні добросусідських відносин із країнами Європи. Поштовхом для прискорення цих процесів стало створення в 1998 році спеціальної економічної зони “Закарпаття”, яка сприяла залученню іноземних інвестицій, появі ряду високотехнологічних виробництв.

Нині на цій території розміщено ряд підприємств, які є базовими для економіки району, стабільно забезпечують роботою та зарплатнею понад дві тисячі працівників.

Ужгородський район є одним із лідерів у темпах розвитку туристично-рекреаційної галузі на теренах Закарпаття.

Сайт Ужгородської районної ради