Здоров’я учнів за час навчання у школі погіршується у рази!

За роки навчання в школі з першого до одинадцятого класупідлітки набувають безліч проблем із зором, поставою і травленням. Про це повідомили у прес-службі Сумської міської ради.
Заступник головного лікаря міської дитячої клінічної лікарні Сум Валентина Сай під час міського науково-практичного семінару на тему: «Оздоровлення і реабілітація дітей і дорослих в умовах урбанізованого суспільства» констатувала зростання патологій в українських учнів. Зокрема патології  зору під час навчання зростають у 1,8 рази, порушення постави – в 2,4 рази, захворювання органів травлення збільшується в 2,5 рази, сколіозів – у 8,9 разів.

За словами медика, лише 5-10% школярів можна назвати абсолютно здоровими.

Виявити первинну патологію у дітей, своєчасно обстежити, пролікувати, провести реабілітацію дітей можуть допомогти лише щорічні профілактичні огляди школярів.

Валентина Сай також зауважила, що два уроки фізкультури на тиждень дуже мало. Треба дати школяреві можливість рухатися: гуляти, бігати або грати у футбол,  якщо немає такої можливості – віддати дитину до спортивної секції.

У київських школярів навчальний день починатиметься не із дзвоника і предмета за розкладом, а з ранкової гімнастики, згідно з цільовою програмою «Ранкова гімнастика» для школярів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл Києва.