Творчий вечір поетеси Ліни Костенко пройшов у Києві за повного аншлагу

Живий класик української літератури Ліна Костенко видала свій перший прозовий твір “Записки українського самашедшого”.
Творчий вечір письменниці відбувся у столиці України за повного аншлагу.

”Бо це дійсно совість нашої нації, вона ніколи, ніколи не зраджувала. При будь-яких владах”, – каже поціновувач Володимир.

”Ліна Костенко пише про живе, Ліна Костенко пише про нас, для сучасників”, – каже поціновувачка Ярослава.

Тож стіни столичного театру Франка не змогли вмістити усіх охочих, адже запрошення, які усім роздавали безкоштовно, розібрали ще задовго до події. Альтернативою став великий екран на вулиці. В приміщенні – не менший ажіотаж. За годину до початку зустрічі продали понад 200 примірників нового роману Костенко.

”Усе змінилось, люди і часи. Двадцятий вік уже за перелазом. Глобальне людство хоче ковбаси, а вже вона з нуклідами і сказом”, – каже письменниця Ліна Костенко.

Не обійшлося і без політиків. Для них совість нації епітетів не підбирала. Щоправда, більше уваги приділила тим, хто зараз при владі.

”Якщо Президент переплутав там Ахматову з Ахметовим і так далі, так з цього роблять анекдот. Так це не смішно! То про Чехова розказують, то про ще щось – це не смішно. То трагедія. От Азаров вивчить українську мову. Ну він вивчив, ви чуєте його українську мову”, – каже письменниця Ліна Костенко.

Такі оцінки глядачі у залі зустріли гучними оплесками, розчуливши ліричну душу поета.

”Я так довго не з’являлася, цілком давала вам можливість забути мене, що я взагалі є в природі. Але одначе не забули, і я вам дуже вдячна. Дуже дякую!!!”, – каже письменниця Ліна Костенко.

Творчий тур Ліни Костенко містами України триватиме до 16 лютого. Попереду – зустрічі із шанувальниками у Харкові та Кривому Розі.

“24”