Закарпатська міліція затримала хабарника від культури (РОЗШИРЕНО)

Окремі державні чиновники різного рангу, на жаль, звикли використовувати надані їм державою повноваження передовсім задля власного збагаченння. Чергового такого користолюбивого “слугу народу” затримали днями закарпатські правоохоронці.
У міліцію надійшла заява від 32-річного жителя райцентру Закарпаття, котрий займається організацією культурного дозвілля: дискотек та вечорів відпочинку у рідному місті. За дозволом для цієї діяльності заявник звернувся до керівника управління культури міста, однак чиновник зажадав за це… хабар у сумі 30 тисяч форинтів (в еквіваленті 1500 гривень).

Під час отримання цієї суми в приміщенні одного з кафе міста працівниками Державної служби по боротьбі з економічними злочинами був затриманий начальник управління культури міста, державний службовець. За ці гроші чиновник обіцяв прискорити виготовлення та видачу в найкоротший термін необхідних документів та дозволів на проведення розважальних вечорів на території міста. Грошолюбивого чиновника затримано, гроші в сумі 30 тисяч угорських форинтів вилучено. Розслідування цієї резонансної справи триває.

–Як наголошує міністр внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Анатолій Могильов, боротьба з хабарництвом залишається одним із основних пріоритетів у нашій роботі, – каже начальник УДСБЕЗ України в Закарпатській області полковник міліції Микола Кулітка. – Особлива увага приділяється міліцією викриттю хабарників з числа дерслужбовців та посадових осіб органів державної влади. Торік працівниками ДСБЕЗ області було викрито 33 факти хабарництва. Викрито 30 осіб, які вимагали, отримували та давали хабарі. Середня сума отриманого торік на Закарпатті хабара складає близько семи тясяч гривень, а найбільша– 96 тисяч гривень. Загальна сума отриманих хабарів по викритих злочинах становить понад 206 тисяч гривень.

29 справ уже направлено до суду. Судами на Закарпатті уже розглянуто кримінальні справи стосовно 16 хабарників, до реальної міри покарання засуджено 6 осіб, до умовної – 4, стільки ж позбавлено судом права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на визначений термін.

Уже в цьому році, за словами полковника Кулітки, закарпатські “безівці” затримали на гарячому 3-х хабарників. Зокрема, на хабарі був затриманий директор одного з фермерських господарств у Мукачівькому районі, який вимагав та одержав 100 доларів хабара за надання громадянину фіктивної довідки про отримання ним заробітної плати. Інший ласий до грошей чиновник–директор ринка у Тячівському районі, запросив хабар у розмірі 250 доларів за видачу фіктивної довідки місцевому підприємцю про буцімто закупівлю тим сільськогосподарської продукції.

Робота закарпатської міліції щодо протидії хабарництву продовжується.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області