Закарпаття: “Квінтет” українців організував канал переправки нелегалів за кордон

Управлінням СБУ в Закарпатській області припинено діяльність транснаціонального організованого злочинного угрупування, яке функціонувало на каналі незаконного переправлення іноземних громадян з країн Південно – Східної Азії до ЄС через державний кордон України.

Співробітники спецпідрозділу УСБУ в с. Велика Добронь Ужгородського району затримали два легкові автомобілі під керуванням громадян України, що перевозили п’ятьох нелегальних мігрантів – вихідців з Афганістану, які намагалися потрапити до Європейського Союзу через українсько-угорський кордон.

Незабаром було затримано ще двох спільників – мешканців м. Ужгорода та Мукачівського району, один з яких раніше засуджений за скоєння аналогічних злочинів. Розробивши відповідний план, члени злочинної групи, відповідно до розподілу рольової участі, забезпечували перевезення, проживання, харчування та безпосередню доставку іноземців до прикордонної смуги та їх переправлення через державний кордон.

За матеріалами проведеного документування, слідчим відділом УСБУ порушено кримінальну справу стосовно 5 громадян України за вчинення ними, за попередньою змовою групою осіб, незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України, тобто, за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст. 332 КК України.

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області