Закарпаття: Село Гуняді на Берегівщині залишається з початковою школою

1 лютого 2011 року відбулася зустріч керівництва району із депутатами, громадянами села Гуняді, основною темою якої була оптимізація дошкільних та шкільних закладів на території Мочолянської сільської ради.
На зустрічі Андрій Бігарі, голова районної ради, його заступник Адальберт Браун, а також Степан Медвідь, перший заступник голови районної державної адміністрації, депутат обласної ради та Василь Лендєл, начальник відділу освіти РДА, депутат районної ради наголосили, що громаді  самій вирішувати, що найбільш потрібно для села. Адже у селі виникла ідея, щоб у приміщеннях початкової школи відкрити дитячий садок. Керівники району особливу увагу звернули на те, що вони  приймуть будь-яке запропоноване громадою рішення, адже для них її слово є законом.

На зустрічі — на якій була присутня також Марія Ковтан, депутат районної ради від сіл Гуняді та Мочола — депутати місцевої ради, мешканці села висловилися за збереження початкової школи, зауваживши при цьому, що її приміщення побудовано ще в чеській ері, в ній навчалося чимало талановитих, здібних людей села. Більшість з них наголосили, що доцільним є збереження початкової школи, а на базі Мочолянського дошкільного навчального закладу, що недалеко, треба відкрити другу групу для задоволення потреб мешканців Гуняді, адже батьки і зараз туди возять своїх дітей.

На зустрічі разом із районними очільниками було прийнято рішення провести поточний ремонт приміщень школи.

Цього ж дня керівники району відвідали дитячий садок у с. Мочола. Його керівник, Ілона Будера проінформувала присутніх про те, що у будівлі — в разі переведення розташованої тут бібліотеки в інші приміщення — є відповідні кімнати для розміщення другої групи. Після огляду приміщень, в яких вже діє сучасне опалення, з’ясувалося, що невеликими затратами можна їх привести в порядок з тим, щоб чим швидше приймати тут дітей мешканців Гуняді.

Прес-служба Берегівської районної ради