Закарпаття: В угорця у пункті пропуску “Вилок” через цигарки забрали “Мерседес S500”

Що спонукає іноземців ігнорувати українське митне законодавство, залишається лише здогадуватись. Але митники вміло виявляють удосконалені «контрабандні» навички порушників і притягають їх до відповідальності.
Так, нещодавно у пункті пропуску «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, чопські митники вивели на чисту воду підприємливого громадянина сусідньої держави, який намагався незаконно вивезти сигарети, приховані у паливному баку легковика.

Повертаючись з України додому, 50-річний угорець на автомобілі марки «Мерседес S500» у зоні митного контролю свідомо обрав спрощений режим «зелений коридор», тим самим декларуючи, що нічого незаконного через кордон не переміщує. Справа кількох хвилин і результат проведеного інспекторами поглибленого огляду автівки показав, що у спеціально виготовленому тайнику у паливному баку знаходились 324 пачки тютюнових виробів, а за спинкою та підлокітником заднього сидіння – 170 і 156 пачок цигарок різних марок. Доступ до 65 блоків сигарет став можливим після демонтажу спинки заднього сидіння та зняття декоративної обшивки задньої панелі салону автомобіля.

Тож, приховавши від митного контролю тютюнові вироби, чоловік позбувся і сигарет, загальною вартістю 3,5 тис.грн., й автівки, вартістю понад 330 тисяч гривень, що використовувалися для незаконного переміщення  товару.

Прес-служба Чопської митниці