Закарпаття: В Ужгороді провели студентську олімпіаду з української мови “Живи, прекрасна наша мово серед прекрасних братніх мов!”

1 лютого у Міжнародний день національних мов Спілка козацьких організацій Ужгорода та Асоціація Молодіжних Ініціатив Краю провели олімпіаду з української мови для студентів – представників національних меншин Закарпаття “Живи, прекрасна наша мово серед прекрасних братніх мов!”.

Захід відбувся за ініціативи викладачки української мови та літератури Галини Пащук на базі природничо-гуманітарного коледжу ЗакДУ. До організації приєдналися Демократична Спілка Угорців України та представники румунської спільноти на Закарпатті. До участі в олімпіаді подали заявки 27 студентів. Серед учасників були угорці, румуни, словаки, вірмени, роми та росіяни. Сама ж олімпіада проходила у два тури:
Усний тур (декламування творів українською та рідною мовою) та Письмовий тур (виконання завдань та написання твору українською мовою на задану тему).
Зараз роботи перевіряються, а нагородження переможців та учасників відбуватиметься під час Шевченківських днів у першій половині березня.

Ужгородський прес-клуб