Генпрокуратура провела обшук у будинку голови Верховного суду

Працівники Генпрокуратури та міліції провели обшук у будинку голови Верховного суду Василя Онопенка. Про це повідомило поінформоване джерело у ВСУ.

Як повідомляється, у четвер, 3 лютого, пізно увечері у приватному помешканні глави Верховного суду Василя Онопенка слідчим з особливо важливих справ Генпрокуратури Павлієм та працівниками ГУБОЗ було зроблено обшук.

“Слідчий пояснив Онопенку, що цей захід проводиться в рамках кримінальної справи, порушеної проти його молодшої доньки Ірини Онопенко і пред’явив постанову судді Печерського районного суду Києва”, – розповіло джерело.

За його словами, наступного дня Онопенко довідався, що у цій справі фігурує не тільки його донька, а й він як голова Верховного суду.

Джерело також підтвердило, що мова у справі дійсно йде про позичання Іриною Онопенко грошей, але не в сумі 300 тисяч доларів, як повідомдяди раніше ЗМІ із посиланням на Генпрокуратуру, а в сумі 50 тисяч у. о.

“Генпрокуратура, як уже повелося, дуже специфічно підійшла до оцінки подій і фактів. Передусім, щоб “здивувати” суспільство масштабністю “афери”, вона “дещо” завищила суму позиченого, бо насправді договір позики укладався на значно меншу суму – 252 тисяч 500 гривень, що на той час дорівнювало 50 тисячам доларів”, – повідомило джерело.

За його словами, цей договір було укладено ще 15 травня 2008 року, повернути гроші позичальник мав до 1 грудня 2008 року.

Нагадаємо, у п’ятницю, 4 лютого повідомлялося, що ГПУ порушила кримінальну справу відносно молодшої дочки Василя Онопенка – Ірини Онопенко. Вона і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені гроші, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенко “для вирішення якогось питання”.

Раніше, у грудні 2010 року був затриманий колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, чоловік другої дочки Онопенка, Лади Онопенко.

tsn.ua