Закарпаття: У найбільш криміногенних частинах Ужгорода будуть встановлені камери зовнішнього спостереження

Начальник Ужгородського міського управління УМВС Іван  Цьока виступає за  необхідність у найбільш криміногенних частинах міста встановити камери зовнішнього спостереження, а   торгівельні заклади  забезпечити  охоронною сигналізацією.

У прокуратурі міста Ужгорода за головуванням її очільника Івана Штефанюка відбулася перша в цьому році координаційна нарада керівників правоохоронних органів. У ній взяли участь начальник Ужгородського міського управління УМВС Іван  Цьока, міський голова Віктор Погорєлов,  начальник податкової інспекції  міста  Марія  Бадида, начальник КРВ  Іван Чурей  та начальник Ужгородського РУ ГУМНС Василь Варга.

Присутні обговорили  стан боротьби  із злочинністю на території  обласного центру,  визначили   шляхи поліпшення  роботи правоохоронних органів  у цьому напрямі, а також намагалися з’ясувати причини  збільшення кількості  окремих видів злочинів.

На попередній координаційній нараді, яка відбулася  торік у липні,  була затверджена низка  заходів,  покликаних поліпшити криміногенну ситуацію у місті.  І варто сказати, що  вони дали позитивні результати.  Зокрема,  у минулому році не зафіксовано жодного факту  бандитизму, вимагань, суттєво зменшилася кількість грабежів, хуліганств, шахрайств та незаконних заволодінь транспортними засобами, розкрито всі вбивства, тяжкі тілесні ушкодження та розбійні напади.

Іван Цьока вкотре наголосив, що необхідно у найбільш криміногенних частинах міста встановити камери зовнішнього спостереження, а   торгівельні заклади  забезпечити  охоронною сигналізацією.  Це допоможе  тримати ситуацію під контролем. Для  зменшення  кількості  квартирних крадіжок, доцільно встановити кодові замки та металеві двері в усіх багатоповерхівках. Втім,  міліції самотужки з цим завданням не впоратись.

Водночас, на координаційній нараді йшлося й про те, що основний відсоток злочинів у місті скоюють раніше судимі громадяни, крім цього, нерідко проблеми створюють мешканці т.зв. ромських поселень. Тому  прийняли рішення здійснити перевірки таких громадян, встановити наявність у них документів, що засвідчують особу, з’ясувати причини, що спонукають їх красти та виявити неповнолітніх, які не відвідують школу.

Правоохоронці висловили стурбованість ростом рівня злочинності серед  неповнолітніх. У числі  основних причин такого  стану справ називалися  неповне охоплення дітей навчанням, відсутність належних умов для здобуття освіти, недоліки у їхньому вихованні як з боку батьків, так і педагогів.  Тож наступним рішення наради було  продовжити проведення спільних із службою у справах дітей Ужгородської міської ради та ужгородської міліції перевірок розважальних закладів, які працюють цілодобово, місць масового відпочинку молоді, навчальних закладів,  аби не допустити розповсюдження наркотичних засобів  серед  неповнолітніх та виявлення  підлітків, які вживають наркотичні речовини чи алкогольні напої.    

Підсумовуючи нараду, прокурор Ужгорода Іван Штефанюк висловив сподівання, що спільні заходи, прийняті  на координаційній нараді,  виявляться дієвими. 

Людмила ФЕЄР, Ужгородське МУ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net