Епідемічна ситуація в Україні стабілізується?

За даними Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, у десяти контрольних містах: Вінниці, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Києві, Львові, Сімферополі, Чернігові, Одесі показники захворюваності нижчі за епідемічний поріг.
А в Києві епідемії грипу цього року вже може й не бути. Адже нині рівень захворюваності у столиці загалом у півтора раза нижчий за епідпоріг.

***

Нагадаємо, що від сьогодні, 8 лютого, до кінця поточного тижня закриті на карантин школи обласного центру Закарпаття м.Ужгород.

Медики пояснюють — стрімко збільшується кількість хворих на грип та ГРВІ. Лише за минулий тиждень в місті на ці недуги захворіли понад 5 тисяч людей, дві третини серед яких діти. До того ж, понад 200 осіб узагалі довелось госпіталізувати. Наразі школи на карантині перебуватимуть до кінця тижня, якщо ситуація з захворюваністю не стабілізується – епідеміологи будуть змушені продовжити вимушені канікули.
Щодо дитячих садочків – то всі вони в Ужгороді відкриті. Проте і тут у разі стрімкого збільшення кількості уражених грипом та ГРВІ – заклади доведеться закрити.