Солодке і жирне знижує IQ трирічних дітей

Вчені заявляють, що дітям не слід давати жирну та солодку їжу, оскільки це сприяє зниженню їх IQ. Натомість дієта з вітамінами та поживними речовинами добре впливає на їх інтелект.
До такого висновку прийшли співробітники Брістольського університету, що у Великій Британії. Вони проаналізували відомості про учасників довготривалого дослідження Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC), в рамках якого протягом кількох років велося спостереження за 14 000 дітей 1991 та 1992 років народження.

У ході дослідження з’ясувалося, що харчування обробленими продуктами з високим вмістом жирів і цукру в три роки призводило до низького IQ у 8,5 років, незалежно від того, поліпшувалося чи ні харчування дитини у більш пізньому віці.

З іншого боку, діти вживали здорову їжу, в 8,5 років відрізнялися високим IQ. При цьому типи харчування в період між 4 і 7 роками ніяк не впливали на дитячі розумові здібності.

Учені зробили висновок, що швидше за все мозок росте в перші три роки життя малюка, і, гарне харчування в цей період може стимулювати оптимальний його зростання.

Фокус