Пробне тестування абітурієнт зможе пройти, сплативши 84 гривні

Український центр оцінювання якості освіти закликає абітурієнтів проходити пробне тестування з метою ознайомлення з процедурою зовнішнього незалежного оцінювання. Про це директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва сказала під час прес-конференції у четвер.

За словами С.Сакаєвої, пробне тестування проводиться за кошти юридичних і фізичних осіб. Вартість пробного тестування з одного предмету становить 84 гривні.

Цього року пробне тестування відбуватиметься у квітні, зокрема 2 квітня – з української мови та літератури, іноземних мов, фізики та біології, а 9 квітня – з історії України, математики, хімії, географії та російської мови.

“У нашому регіоні цього року на пробне тестування зареєструвалося близько 60% від кількості випускників поточного року. Це практично на 15% більше, ніж було у минулі роки”, – зазначила С.Сакаєва.

Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти наголосила, що у 2010 році деякі тести абітурієнтів були анульовані через неправильно оформлені бланки відповідей.

“Із тих, чиї роботи були анульовані, 80% не брали участі у пробному тестуванні. Воно дає можливість ознайомитися з процедурою, щоб упевнено почуватися під час основного тестування”, – сказала С.Сакаєва.