Ужгород: Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся з регіональним директором ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Україна Лімітед” Філіпом Костемалем

У середу, 9 лютого, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із регіональним директором ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Україна Лімітед» Філіпом Костемалем. Йшлося про подальший розвиток інвестиційний проекту.

Підприємство входить до транснаціональної корпорації “Джейбіл Сьоркіт”, яка має 50 заводів у 21-ній країні світу. На закарпатському «Джейбілі» працює понад 2 тисячі краян.  Насамперед Філіп Костемале відзначив, що керівництво корпорації задоволене рівнем співпраці з обласною командою і відчуває потужну підтримку. Так, після минулорічної зустрічі з керівництвом краю вдалося вирішити ряд проблем, і насамперед таку актуальну для інвесторів, як повернення податку на додану вартість. Нині цю проблему знято з порядку денного. Також усунуто перепони в питанні митного оформлення продукції компанії. Ще один позитив для підприємства – з прийняттям Податкового кодексу зменшується податкове навантаження. Разом із тим, регіональний директор «Джейбіла» Філіп Костемале цікавився можливістю відновлення пільг для інвесторів, адже підприємство вісім років тому починало роботу в рамках спеціальної економічної зони «Закарпаття». «Це питання є одним з ключовим для подальшого розвитку інвестиційного проекту», – зазначив пан Костемале.

Олександр Ледида констатував, що для підписання угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС наша країна адаптує законодавство до європейських норм, де відсутні положення про преференції для інвесторів. Водночас додав: «щодо озвучених питань, зокрема відновлення спеціальних економічних зон, то вони вирішуються в центральних органах влади,  і область буде ініціювати їхній розгляд. Також ми можемо перейняти досвід наших сусідів – Угорщини та Польщі, які адаптували своє законодавство до норм Євросоюзу, при цьому запропонувавши перехідні умови для інвесторів». Нині в країні для сприяння інвесторам законодавці розробляють проект закону про кластерні зони. Також планується запровадження режиму автоматичного повернення податку на додану вартість.

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида запевнив, що інвесторам і надалі надаватиметься всебічна підтримка. « Готовий реагувати на ваші проблеми з максимальною оперативністю, область надзвичайно зацікавлена в нових інвестиціях», – резюмував Олександр Олександрович.

Прес-центр Закарпатської ОДА