Американському художнику Вафі Білалі довелось позбутись …від фотокамери у потилиці!

Американському художнику Вафі Білалі довелося позбутися фотокамери, яку вживили йому в потилицю в рамках арт-проекту “Третє око”.
Тіло художника не прийняло один з елементів установки, через що він відчував постійний біль. Білал вживив камеру собі в потилицю в листопаді 2010 року. Камера трималася на трьох спеціальних стержнях, які кріпилися до трьох титанових пластин, встановлених під шкірою художника. Один з цих стержнів не прижився, і Білалі не вдалося тамувати біль навіть за допомогою антибіотиків і стероїдів.

Незважаючи на невдачу Вафа Білал має намір спробувати реалізувати проект ще раз, встановивши на потилицю меншу за розміром камеру. Поки він вирішив прив’язати камеру до шиї.

“Це перформанс, а перформанс вимагає витривалості”, — заявив Білал, на запитання, чому не прив’язав камеру до шиї з самого початку.

Планувалося, що встановлена у потилиці художника камера робитиме по одній фотографії щохвилини протягом року. Отримані фотографії потім повинні були скласти експозицію виставки під назвою “Told/Untold/Retold”, відкриття якої заплановане на грудень.

Лента.Ру