Комп’ютерними класами забезпечено 93% шкіл України

На сьогодні комп’ютерними класами забезпечені 93% шкіл України, 63% з них підключені до Всесвітньої мережі. Загалом доступ до інтернету мають 11 млн українських користувачів, а у кожній третій сім’ї є комп’ютер. Такі дані Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України навела генеральний директор видавництва “Шкільний світ” Марина Мосієнко під час прес-конференції в УКРІНФОРМі.
За словами М.Мосієнко, діти в школі здобувають знання з різних галузей науки, і єдиним предметом у школі, який вивчає інструмент їх здобуття, є інформатика.

“Діти в рази швидше освоюють усе нове, ніж дорослі, в тому числі і комп’ютер. Приходячи до школи, діти є набагато вправнішими користувачами комп’ютера, ніж учитель, який викладає цей предмет, але зазвичай дитячі знання є несистематизованими”, – наголосила вона.

М.Мосієнко зазначила, що завдання вчителя – систематизувати знання дітей і пояснити, що комп’ютер – це не лише ігри й розваги, але й канал отримання інформації.

У свою чергу головний редактор газети “Інформатика” Наталія Вовковінська зазначила, що у шкільному курсі інформатики, яка вивчається з 9-го класу, тільки в 11-му класі передбачено всього 5 уроків із програмування, що, звісно, надзвичайно мало. Та, незважаючи на це, українські учні регулярно посідають призові місця на олімпіадах з інформатики, сказала вона.