Українські водії отримають безкоштовний доступ в Інтернет?

Компанія “Яндекс” звернулася до українських мобільних операторів з пропозицією зробити безкоштовною трафік для тих водіїв, які відправляють у систему інформацію про пробки.
У разі, якщо оператори погодяться на цю пропозицію, кількість користувачів сервісу може істотно зрости.

За словами менеджера з маркетингу компанії Яндекс Олександра Середи, після того як сервіс “Яндекс.пробки” для мобільного телефону компанія і оператори стільникового зв’язку “Мегафон” і “МТС” зробили безкоштовним, кількість його користувачів у Росії зросла в рази.

Провідний експерт із зв’язків з громадськістю “МТС-Україна” Влад Войтович підтвердив інформацію, що оператор на даний момент розглядає пропозицію російського пошуковика. Проте, коментувати імовірність запуску такої послуги в компанії відмовилися.

У “Астеліті” (ТМ life) також підтверджують, що “Яндекс” звертався до компанії з аналогічною пропозицією. “Ми проаналізували її і виклали своє бачення співпраці, яке на даний момент перебуває на розгляді у партнера. У цілому, ми оцінюємо спільні сервіси з соціальними мережами і пошуковиками як перспективний напрям”, – говорить менеджер відділу зовнішніх зв’язків компанії Надія Лубніна.

Зазначимо, що в “МТС-Україна” вже є досвід співпраці з “Яндексом”. Так у оператора запущена послуга мобільні “Яндекс.Карти” на його WAP-порталі, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на “Дело”.