Ужгород: Дві сотні прокурорів гірського краю прийняли Присягу працівника прокуратури (ФОТО)

Сьогодні, 11 лютого, у прокуратурі області у присутності ветеранів органів прокуратури Закарпаття, керівників правоохоронних органів краю, керівництва області та представників засобів масової інформації відбулися урочистості з нагоди прийняття Присяги працівника прокуратури.

У своєму виступі прокурор області Анатолій Петруня зазначив, що Присяга працівника прокуратури – документ юридичної сили. Її текст, затверджений 23 грудня 2010 року Верховною Радою, є частиною Закону України „Про прокуратуру” і в ньому сформульовано найважливіші вимоги, що ставляться до працівника прокуратури і які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки держави.

Присвячуючи свою діяльність служінню Українському народові та Українській державі, прокурорсько-слідчі працівники Закарпаття присягнули „неухильно додержуватися Конституції, законів та міжнародних зобов’язань України, сумлінним виконанням своїх службових обов’язків сприяти утвердженню верховенства права, законності та правопорядку”.

Однією з головних вимог Присяги є захист прав і свобод людини та громадянина, інтересів суспільства і держави.

У залі засідань обласної прокуратури урочисто прийняли присягу понад 200 прокурорів. Кожному з них вручений іменний документ із текстом присяги, який згодом буде приєднано до особової справи прокурорсько-слідчого працівника.

Прес-служба прокуратури Закрапатської  області