Закарпаття: Чопські митники знайшли 30 ювелірних виробів у міжнародній посилці з Австрії (ФОТО)

Під час здійснення оформлення одного з поштових відправлень, інспектори сектору міжнародних поштових та експрес відправлень Чопської митниці виявили та задокументували порушення не тільки митного законодавства України, а й положень міжнародних правових актів.

Відправник з Австрії, не обтяжуючи себе дотриманням формальностей, направив на адресу приватної особи в Україні 30 срібних ювелірних виробів, серед яких ланцюжки, персні, каблучки, сережки оздоблені камінням чорного, прозорого і синього кольору. За попередньою оцінкою вартість прикрас становить понад 3,5 тисячі гривень.

Таким чином порушено положення Конвенції Всесвітнього поштового союзу, зокрема статті 15, якою чітко регламентується заборона пересилання у міжнародних поштових відправленнях срібла у виробах чи у необробленому вигляді, коштовного каміння, ювелірних виробів без оголошеної цінності. Крім того ювелірні вироби не були внесені до декларації, форма якої також встановлена нормативними актами поштового союзу.

По факту порушення порядку пересилання через митний кордон України предметів, за ознаками статей 340 та 341 Митного кодексу України, а ювелірні вироби, які на даний час набули статусу предметів правопорушень, вилучені до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці