Закарпаття: Договір про співпрацю підпишуть організації ветеранів та влада міста Ужгорода

Зустріч, що відбулася цього четверга в малому залі міськвиконкому, зініціювали голови ветеранських організацій Ужгорода. У розмові взяли участь міський голова Віктор Погорєлов, його заступники Юрій Беляков та Володимир Фленько й керівники ряду структурних підрозділів міськвиконкому
Як скаржаться ветерани, протягом останніх 5 років вони були позбавлені можливості предметного діалогу з владою щодо розв’язання проблем ветеранів та інвалідів і можливостей співпраці.

Питання, які озвучили голови організацій і на вирішення яких за допомогою влади сподіваються, були майже однакові: більш ніж скромне фінансування їхньої діяльності, забезпечення ветеранів та інвалідів ліками, дотримання їхніх прав  на пільги, безплатне лікування, ремонт квартир, встановлення опалення, забезпечення спецтранспортом тощо. А паралельно  й висловили свої побажання щодо  благоустрою, як-от: облаштування парковок, автобусних зупинок,  упорядкування  кладовищ: Говорили й про моральний бік справи —  і в цьому плані насамперед були нарікання на часом хамське ставлення водіїв міського транспорту до ветеранів та інвалідів, їхнє ігнорування домовленостей про безкоштовний проїзд у транспорті волонтерів, котрі опікуються  літніми ветеранами та інвалідами.  “У нас 388 людей прикуті до ліжка, — зазначив голова Ужгородської міської  організації  інвалідів війни  та Збройних Сил України Грант Гудманян. —  Ми щодня маємо  забезпечити їм, як  мінімум, 25—30 памперсів на день, до 150 одноразових шприців… А наші можливості вкрай обмежені. Я 3 місяці звертався до городян через газету про допомогу цим людям хто чим може. За цей час отримали одну сорочку і спідницю…  Солідні установи, в яких шукали допомоги, здебільшого просто від нас відмахуються, більше того, дозволяють собі брутальні висловлювання на нашу адресу”.

А ще ініціатори зустрічі запропонували укласти договір про співпрацю між владою і ветеранськими організаціями. На що міський голова відповів: влада готова на це, проте доцільніше буде підписати такий документ з об’єднанням (чи то спілкою, а чи лігою) ветеранських організацій — вони ж бо роблять одну справу, повідомляє газета “Ужгород”.

Закарпаття online