Закарпаття: Професія міліціонера набуває популярності серед абітурієнтів Іршавщини

Чимало вихованців загальноосвітніх навчальних закладів Іршавщини бажають вступити на навчання у вищі навчальні заклади МВС України. Щоб учні мали змогу краще підготуватися до вступної кампанії, отримали всю необхідну інформацію, пов’язану з цим, працівники сектору кадрового забезпечення Іршавського РВ УМВС відвідали місцеву гімназію.

Зокрема, правоохоронці ознайомили школярів з основними завдання міліції. Адже нерідко абітурієнти вибирають майбутню професію під впливом родичів, не маючи найменшого поняття про те, чим вони займатимуться у майбутньому. Професія міліціонера — складна. Це і ненормований робочий день, і нічні чергування, і відрядження. Водночас, вона вимагає певного освітнього рівня і специфічних якостей. Серед учнів Іршавської гімназії є чимало талановитих дітей, які неодноразово займали призові місця на обласних та республіканських олімпіадах. Саме тому працівники міліції й обрали цей заклад для проведення бесіди, оскільки цього року надаватиметься перевага під час вступу абітурієнтам, які мають успіхи у навчання.

Пізніше тих учнів, які під час зустрічі виявили бажання вступити у навчальні заклади системи МВС, правоохоронці запросили у райвідділ для отримання більш детальної інформації та подачі документів. Подібні зустрічі планується проводити і надалі, адже вони є досить результативними. Спілкуючись зі стражами порядку, діти не лише отримують вичерпну правову консультацію, а й мають змогу, як то кажуть, упритул ознайомитися з роботою міліціонера.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області