Закарпаття: Ветерани-афганці влаштували турнір з міні-футболу на честь Героя Радянського Союзу Сергія Козлова

Минулого тижня на Виноградівщині відбувся турнір з міні-футболу на честь Героя колишнього Радянського Союзу, полковника Сергія Павловича Козлова, який тут жив і працював у райвійськкоматі. Участь у змаганнях взяли ветерани Афганістану з 9 райцентрів області, в тому числі за підтримки райради, райдержадміністрації та районної спілки ветеранів Афганістану нашого краю позмагалася в турнірі і міжгірська команда.

Хоч подібні змагання проводилися вперше, в спорткомплексі, що в с. Петрово, вирували справжні футбольні пристрасті та боротьба за перехідний турнірний кубок — ексклюзивний трофей, виготовлений зі справжньої артилерійської гільзи ужгородськими майстрами на замовлення Закарпатської організації ветеранів Афганістану. Цього разу перемогла команда Великоберезнянського району, за ними — Ужгород та Мукачево.

Честь Міжгірського району захищала збірна команда ветеранів Афганістану та їх сини у складі: Карла Федака, Сергія Росади, Василя Яреми, Івана Лехмана, Івана Ясінка, Сергія Яреми, Юрія Ясінка, Анатолія Івася та Василя Лехмана.

Хоч цього року завоювати цінний приз не вдалося, капітан нашої команди, голова районної спілки ветеранів Афганістану Карло Федак не втрачає оптимізму.

— У нас ще буде нагода вибороти ексклюзивний трофей, — говорить Карло Карлович, — адже в планах як обласної спілки ветеранів Афганістану, так і всіх районних організацій — щороку проводити подібний турнір на честь полковника С.П. Козлова, єдиного на Закарпатті учасника бойових дій, якого було удостоєно відзнакою найвищого ґатунку — Героя Радянського Союзу.

Андрій ГОЛОДНЯК. “Верховина” для mizgir.com.ua