Михайло Поживанов проситиме політичний притулок в Австрії

Екс-урядовець Тимошенко Михайло Поживанов, який зараз живе в Австрії, заявив, що проситиме там політичного притулку, якщо українські слідчі оголосять його у міжнародний розшук.
Він зазначив, що поки не звертався з проханням про надання йому політичного притулку в Австрії, але не виключив, що обставини його можуть до цього підштовхнути.

“Мені казали, що на цьому тижні мене нібито буде оголошено в міжнародний розшук…Якщо це відбудеться, то обов’язково буду звертатися за політичним притулком. Я знаю про людей, які не лише скоїли кримінальні злочини, але доведено, що вони є вбивцями і вони виїхали за кордон, але їх ніхто досі не оголошував у міжнародний розшук. Водночас проти опозиційних колишніх членів уряду чиниться таке безчинство. Це ніщо інше, як політичне переслідування в Україні, — заявив колишній український урядовець.

Він стверджував, що слідчі органи в Україні не подали його адвокатові жодних подробиць про суть звинувачень проти нього.

Нагадаємо, Михайло Поживанов був заступником міністра економіки Богдана Данилишина, який нещодавно отримав притулок в Чехії. Раніше пан він керував Державним комітетом з матеріального резерву в уряді Тимошенко. Саме цей період його життя упродовж 2008 року, як виглядає опинився під увагою слідства.

УНІАН