Закарпатці! У березні “Укртелеком” підвищує плату за зв’язок

Хто мало користується телефоном, залишиться …у програші.
З 1 березня у деяких абонентів “Укртелекому” припиняється посекундна тарифікація місцевих дзвінків і вводиться фіксована абонплата.

Абоненти застарілих аналогових АТС з 1 березня платитимуть фіксовану абонплату через застаріле обладнання погодинного обліку, яке буде демонтовано. Тому  абонентам, які не витрачають на розмови дуже багато часу, рахунки за телефон зростуть майже на чверть.

В  “Укртелекомі” пояснюють, що зараз фізособи-городяни, які користуються стаціонарним телефоном, вносять в місяць 19,73 грн. абонплати (у селах — 10,51 грн.). У них є право на 12 000 нетарифікованих, безкоштовних секунд (200 хвилин) розмови. За кожну зайву хвилину розмови понад цих двохсот треба заплатити 5,4 копійки, а якщо наговорити більше 840 хв. на місяць, то хвилина обійдеться вже дешевше — 3,78 коп.

Невелика частина абонентів і зараз з технічних причин платить фіксовану абонплату — 27,02 грн. (у селах 12,02 грн.). Тепер їх кількість значно зросте, тому що, за даними “Укртелекому”, на таку абонплату (27,02 грн.) переведуть з 1 березня третину абонентів.

“Укртелеком” заощаджує на експлуатації систем обліку часу і отримує додатково по 7 грн. на місяць з кожного апарату, разом близько 20 мільйонів гривень.

ТСН