Закарпаття: У 2010 році на робочому місці травмувалися 62 працівника, померли 23

Протягом 2010 року на підприємствах Закарпатської області сталося 11 нещасних випадків зі смертельними наслідками, пов’язаних з виробництвом. Крім того, сталося 12 нещасних випадків зі смертельними випадками, за результатами розслідувань яких комісії спеціальних розслідувань склали акти форми “нещасні випадки не пов’язані з виробництвом”.

З вищезгаданих 12 нещасних випадків 8 сталися в результаті незадовільного стану здоров’я потерпілих (природна смерть), 3 – внаслідок  алкогольного сп’яніння потерпілих, 1 випадок – навмисне вбивство, що сталося з особистих мотивів. Смертельний травматизм у регіоні зареєстровано  на підприємствах  будівельної (2), харчової (2), деревообробної (2), енергетичної (2) галузей та у соціально-культурній сфері (2), пошти та зв’язку(1).

Взагалі торік на підприємствах області травмувалося 62 працівника.

Травмонебезпечними у регіоні традиційно залишаються деревообробна та лісозаготівельна галузі. У першій  кількість травмованих  зросла з 9 у 2009  до 12 у 2010 році, у другій –  відповідно з 1 до 4. Збільшилася кількість травмованих також на будівництві 7 (проти 5), у ЖКГ-3 (1), на автодорожньому транспорті 3(1),  у харчовій промисловості 3(2), з одного до двох випадків –  у легкій промисловості та зв’язку.

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області