Закарпаття: В Ужгороді пожежники врятували від вогняної смерті двох людей

Обідньої пори 14 лютого до оперативно-диспетчерської служби УМНС в Закарпатській області зателефонував чоловік та знесиленим голосом попросив про допомогу. В той час його мати вже лежала непритомна в коридорі житлового будинку.
На вулицю Котовського, що в обласному центрі, вогнеборці ПДПЧ-2 прибули за лічені хвилини. Через сильну задимленість рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та робити все навпомацки. За декілька метрів від вхідних дверей пожежний В’ячеслав Теслович знайшов першу постраждалу. Разом з начальником варти Олександром Мегелою він виніс непритомну жінку на вулицю. Вогнеборці не стали зволікати та одразу ж повернулися до будинку. В одній з кімнат, де знаходився епіцентр загорання, пожежники знайшли ще одну людину. Коли постраждалі вже були на вулиці, за декілька хвилин прибули лікарі «швидкої».

Жінкою, яку знайшли у приміщенні коридору, виявилася 64-річна власниця будинку. А врятований 26-річний чоловік – її син, інвалід ІІ групи. Через свою хворобу він майже паралізований і не має змоги вільно пересуватися. Наразі постраждалі з отруєнням чадним газом перебувають в терапевтичному відділенні центральної міської клінічної лікарні.

Фахівці пожежної справи вважають, що причиною загорання могло стати коротке замкнення в комп’ютері, за яким в той час сидів молодий господар. Завдані збитки складають 8 тисяч гривень – знищено меблі, речі домашнього вжитку.

Олег Шрамко, Центр пропаганди УМНС в Закарпатській області