Закарпаття: Експерти прокоментували результати щорічного рейтингу «Лідер року 2010»

15 лютого, Експерти закарпатського щорічного рейтингу «Лідер року» визначили переможців. Кращих із кращих оргкомітет у складі 19 представників засобів масової інформації області назвав у десятьох номінаціях. Чим саме керувалися у своєму виборі, а також враженнями від процедури голосування KarpatNews.in.ua поцікавився безпосередньо в Експертів рейтингу:

Ганна Валюк, ведуча програми «Зона особливої уваги» на ТРК «Тиса-1»:
«Для мене несподіванкою виявилося рішення не відзначати цього року кращу фінансову установу краю. Також я не сподівалася, що отримаю нагороду у номінації «Журналіст року». У номінації «Політичний діяч» я віддала голос за О.О.Ледиду, адже переконана, що він заслуговує на цю відзнаку. Впродовж року він активно коментував події, йшов на контакт з пресою та був у всіх, як кажуть, на вустах. Я переконана, що подібні рейтинги є вкрай важливими, вони стимулюють людей до кращої праці та викликають у переможців бажання доводити, що їх обрали не даремно. Я знаю, що деякі позиції рейтингу критикуватимуть. Але в таких випадах я завжди кажу одне – зробіть краще».
 
Петро Поліха, спеціальний кореспондент газети «Новини Закарпаття»:
«Цьогорічний рейтинг для мене не був передбачуваним, я не робив жодних прогнозів. Зізнаюся, що у більшості категорій переможці мене здивували. У своєму виборі я керувався кількома основними критеріями. Зокрема, суспільним значенням вчинків номінанта, активною громадянською позицією та співпрацею зі ЗМІ. Не з усіма позиціями я погоджуюся, не всі, за кого я віддавав свої голоси перемогли. Певна доля суб’єктивізму у цьому рейтингу, звісно ж, є. Але можу сказати точно, що голосування проходило прозоро».
 
Тетяна Вашаргелі, керівник інформаційної служби ТРК «Тиса-1»:
«При виборі переможців кожен член експертної комісії керувався своїми особистими критеріями. Я, як журналіст, у першу чергу враховувала публічність номінанта та його готовність спілкуватися з пресою. Найбільше дискусій виникало навколо номінації «Політичний діяч». Та я при прийнятті рішення керувалася тим фактом, що ситуація в краї після виборів була неоднозначною та могла розвиватися по-різному. Олександр Ледида залишився на посаді та продовжує плідно працювати. Політика – це вміння домовлятися і Олександр Олександрович довів, що він вміє це робити».
 
Світлана Ковбиця, власний кореспондент телеканалу ICTV:
«По кожній номінації були свої критерії. Для мене головним було те, щоб людина чи підприємство, яке вона очолює, зробила щось корисне для краю та мешканців, щоб була на слуху та заявила про себе гарними вчинками. Над деякими номінаціями довелося гарно подумати, а в деяких – я давно для себе визначила кращих. Наприклад, Валентин Штефаньо, дійсно, відзначився цього року, він заслужив нагороду. На рахунок номінацій «Громадський діяч» та «Політичний діяч», я вважаю, що експерти справді обрали найкращих та з вибором погоджуюся».
 
Лариса Липкань, ведуча програми «Формула успіху»:
«Цьогоріч рейтинг вийшов гастрономічним – ми відзначили буштинські цукерки, кондитера Валентина Штефаньо та ТМ «Родинна Ковбаска». На цей раз ми відмовилися він номінації «Фінансова установа», адже жоден із банків не проявив себе належним чином. Під час голосування особливо бурхливих обговорень не виникало. Відзначу, що цей рейтинг був доволі пасивним, адже ми мало їздили на підприємства самі. Натомість ми запросили експертів у певних галузях, які висловлювали фахову думку. У номінації «Політичний діяч» Віктор Балога зовсім трохи поступився Ледиді. Олександр Олександрович був відкритий до преси – і журналісти це відмітили».
 
Наталка Петерварі, головний редактор газети «Закарпатська правда»:
«Для мене при прийнятті рішення визначальними були такі риси, як публічність, користь для області та резонанс від зроблених справ. Я не роздумуючи відзначила буштинські цукерки від ПП «Галамбіца Л.К», яке за часів кризи змогло вивести продукцію на всеукраїнський ринок. На мою думку, перемога Олександа Ледиди у номінації «Політичний Діяч» обумовлена тим, що минулий рік в нашому краї був політично стабільним. Також, мені імпонує позиція губернатора щодо розвитку туризму в Закарпатті».
 
Наталка Зотова, власний кореспондент телеканалу «1+1»:
«Рейтинг «Лідер року» – це складова світського життя. Я вважаю, що такі заходи потрібні, адже вони нагадують хто ми є та навіщо працюємо. Це – хороша нагода відзначити найдостойніших. У номінації «Політичний діяч» я проголосувала за Балогу. Вважаю, що він здійснив справжній прорив цього року. Проте, Олександр Ледида, безперечно, теж заслуговує нагороди – йому вдалося зберегти спокій у регіоні та оперативно ліквідувати наслідки паводку».
 
Михайло Носа, головний редактор газети «Неділя»:
«Зізнаюся, що найбільше коментарів виникало при визначенні кращих у номінаціях «Політичний діяч» та «Громадський діяч». Саме ці люди формують громадську думку, вони відомі та впливові, тому конкуренція була велика та складна. Олександр Ледида передусім є дуже відкритим до преси, його публічність та професіоналізм створили позитивний імідж області. Кому як не журналістам видно, хто є хто та хто як працює. Тому ми з колегами зробили саме такий вибір».
 
Сергій Федака, політичний оглядач:
«Традиційно в цьому рейтингу перемагають представники влади. Це пов’язано з тим, що вони найбільше присутні в інформаційному просторі та перебувають на виду у журналістів. Цього року переважна більшість переможців для мене була прогнозованою. Експерти звертали увагу, в першу чергу, на об’єктивний успіх номінантів». Найближчим часом KarpatNews.in.ua звернеться за коментарями й до інших членів Експертної ради рейтингу «Лідер року – 2010».
 
З експертами спілкувалась Вікторія Рижова, KarpatNews.in.ua
karpatnews.in.ua