На Луганщині закривають українську школу, щоб зробити там офіс Партії регіонів

У місті Красний Луч Луганської області п’ятеро батьків учнів україномовної школи проводять голодовку на знак протесту проти її закриття.
Серед голодуючих є також колишній мер міста Сергій Лук’яненко. Сучасна влада Красного Луча зазначає, що школі, розрахованій на 1 тисячу 176 учнів, навчається всього 240 дітей, а з наступного навчального року їх буде ще менше. З метою економії коштів цю школу хочуть закрити.

В той же час Сергій Лук’яненко заявляє, що гроші на утримання школи є. “У школі навчаються 307 учнів приладобудівного технікуму, працює школа мистецтв на 100 чоловік. В рахунок орендних платежів вони оплачують усі комунальні послуги”. – зазначив він.

За його словами, міська влада не вжила ніяких заходів для залученню додаткових коштів. “Якщо вже так важко з фінансами, то хоч би почали з себе і відмовилися від премій, доплат”, – зазначив Лук’яненко.

“За інформацією батьківського комітету, після закриття школи в будівлі може з`явитися офіс місцевої молодіжної організації Партії регіонів”, – повідомив Лук’яненко.

Українська правда