Мукачево: Поет Василь Галас зустрівся зі студентами кооперативного торговельно-економічного коледжу

Хто такий письменник для сучасної молоді? Якась дивна субстанція, до якої важко підійти? Напівміфічна особа, з якою неможливо зустрітися у реальному житті? Виявляється, сучасні поети і прозаїки – звичайнісінькі люди, яким притаманний дар зображувати навколишній світ більш добірнішими словами і римами, аніж це зробить пересічна людина.
Таким приємним співрозмовником виявився поет Закарпаття Василь Галас, який подарував студентам-першокурсникам Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу серію щирих і несподіваних зустрічей із своєю поезією. Його задушевні й оригінальні вірші розраховані на різновікові категорії: починаючи з молодших школярів і завершуючи зрілими особистостями.

Студентів особливо цікавило ставлення поета до сучасної молоді, до Бога, батьків, політики, до виховання дітей. А з уст гостя почули беззаперечні відповіді про необхідність орієнтуватися на високу духовність, моральність, правдивість, чистоту відносин. Василь Галас зачитав ряд поезій, які тематично охоплювали ставлення до навчальних дисциплін, віру у власні сили і можливості, любов до рідного краю, а ще – про трагедію заробітчанства, бо ж не за морями, не далекі чужі держави мають нас годувати, а наша земля, де ми народилися, має нам давати роботу і прожиток. Автор понад десятком українсько – та російськомовних збірок поезій закликав студентів до читання, оскільки це дієвий шлях розвивати свої розумові здібності, удосконалюватися, зростати духовно.

Насамкінець поет побажав студентам наполегливо здобувати знання не тільки заради кращого майбутнього держави, а й для вироблення власної свідомої позиції у суспільстві, здатності займати тільки найкращі, гідні місця у житті, бо саме освіченими людьми неможливо керувати як обмеженим натовпом, саме за свідомість таких людей борються різні суспільні угрупування. Студентам виявилися близькі погляди поета, який подарував свої збірки віршів бібліотеці коледжу та кабінету української мови і літератури. На думку автора, читання поезій і буде найбільшим виявом подяки молоді сучаснику-митцю, який творить прекрасне, повідомила Любов Долинська, викладач Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, “Панорама Мукачева”.