У центрі Києва людей годували продуктами невідомого походження!

Київські податківці встановили, що в одному з популярних кафе у центрі міста людей годували продуктами невідомого походження.
У цьому кафе господарюють одразу три приватних підприємця, розподіливши між собою сфери діяльності – кухню, продаж алкоголю, оренду тощо. Фізична особа – підприємець “З”, яка перебувала на спрощеній системі оподаткування, надавала послуги у сфері громадського харчування, тобто відповідала за кухню.

Податківцями Деснянського району столиці, в якому знаходиться на обліку підприємець “З”, проведена документальна перевірка його фінансово-господарської діяльності, повідомили УКРІНФОРМу в прес-центрі Державної податкової адміністрації у м. Києві.

“У ході перевірки встановлено, що підприємець – 43-річна громадянка – за два роки своєї діяльності в книзі обліку доходів та витрат відображала лише виручку від реалізації та не вела облік товарних запасів, а саме – продуктів харчування. На прохання податківців надати документи, які б засвідчували якість і безпеку реалізованих продуктів харчування, підприємець відповіла відмовою – їх просто не було”, – йдеться у повідомленні.

Податківці нагадують, що, відповідно до законодавства України, забороняється продаж товарів, які не мають відповідного маркування, належного товарного вигляду, на яких строк придатності не зазначено або зазначено з порушенням необхідних вимог, або строк придатності яких минув, а також тих, що надійшли без документів, передбачених законодавством.

Отже, відвідувачі зазначеного закладу харчувались стравами “німецької та європейської кухонь”, які були приготовані з продуктів невідомого походження.

За результатами перевірки ФОП “З” донараховано майже 320 тис. грн, що склало подвійну вартість необлікованих товарів, зазначається у повідомленні.