Закарпаття: Делегація Міжгірщини відвідала місто-побратим Кошице Словацької Республіки

Минулого тижня, у рамках проекту “Біоенергія Карпат”, що фінансується Програмою прикордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2007-2013 роки» численна делегація, на чолі з головою районної ради Іваном Яремою, відвідала місто Кошице Словацької Республіки, де взяла участь у тренінгу з впровадження новітніх енергозберігаючих технологій та використання альтернативних джерел енергії.
За інформацією районної ради, до складу делегації від Міжгірського району входило 4 сільських голів, 4 директорів шкіл, працівники районної ради та райдержадміністрації.
Учасники тренінгу відвідали сільську школу, ознайомилися із матеріально-технічною базою закладу, наочно оцінили ефективність роботи біоенергетичних котлів. Сировинною базою для таких котлів є пресована тирса. Цікаво було довідатися про те, що сировину для котлів поставляють із України.
Крім того, сільські голови та директори шкіл мали можливість поспілкуватися із закордонними колегами та дізнатися про співпрацю місцевої влади з дирекціями шкіл, порядок фінансування закладів освіти та медицини.
Наступний етап тренінгу відбудеться на території Перечинського району 21-22 лютого ц.р.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Закарпатської облради