Закарпаття: СБУ затримало 3-х чоловік, які організували “кокаїновий канал” з Угорщини до України

У Закарпатській області співробітники СБ України припинили протиправну діяльність трьох членів організованого злочинного угруповання, які організували канал контрабандного переміщення через українсько-угорський кордон важких наркотичних засобів.
Встановлено, що зловмисники «спеціалізувалися» на торгівлі особливо небезпечної речовини – кокаїну, який ввозився в Україну з однієї з країн ЄС. Між учасниками групи, якою керував неодноразово засуджений за скоєння різних злочинів громадянин, існував чіткий розподіл функцій щодо пошуку джерел отримання та збуту наркотиків, а також налагодження їх незаконного переміщення через державний кордон.
Слідчим відділом УСБУ щодо наркоторгівців, що перебувають під вартою, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 та ч. 3 ст. 307  Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.
Днями СБУ порушено кримінальну справу стосовно громадянина Німеччини, який намагався контрабандним шляхом перевезти через українсько-угорський кордон психотропні речовини.
Іноземець, що прямував з України до Євросоюзу у приватних справах, був затриманий співробітниками митного посту «Тиса» Чопської митниці. Під час огляду його автомобіля правоохоронці виявили приховану від митного контролю порошкоподібну речовину білого кольору вагою близько 105 гр., яка згідно з висновком експертів містить «метамфетамін». На «чорному ринку» вилучений препарат коштує близько 80 тис. грн.

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області