Закарпаття: Помер видатний арбітр Валерій Онуфер

Високий авторитет як на всесоюзній, так і на міжнародній аренах мав ужгородець, арбітр ФІФА Валерій Онуфер, який раптово помер сьогодні ранком. Причина смерті наразі невідома. Валерій Георгійович Онуфер у царині футболу добре відомий насамперед як видатний арбітр. Справді, саме як футбольний суддя він здобув собі й Закарпаттю в цілому велику спортивну славу. Про це свідчить і статистика. Він, як рефері ФІФА, багаторазово обслуговував міжнародні матчі єврокубків, відбірні ігри чемпіонату світу і Європи на рівні збірних, поєдинки Кубка й чемпіонату України у вищій лізі, не кажучи вже про зустрічі, нижчі за рангом. Лише перерахованих вище матчів набереться кругленька цифра – приблизно 250.

Після закінчення десятирічки навчався у Львівському політехнічному інституті. Грав за збірну футбольну команду Львова, півтора року захищав кольори дублюючого складу львівських “Карпат”. Тренував у той час “основу” відомий фахівець Валентин Бобукін, а нас – Анатолій Полосін.

Також грав свого часу за збірну команду Закарпаття, кілька разів запрошували до головного футбольного колективу краю – ужгородської “Говерли”. Та прикра травма, досить складна операція не дали можливості продовжити футбольну кар’єру професійного гравця. Правда, кілька років грав за ужгородську команду “Динамо”, що виступала на першість УРСР серед аматорів.

zakarpatpost.net