Закарпаття: Про це не можна забути… (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Війна — найжахливіше явище, яке спричиняє катастрофічні наслідки для держав, це сотні скалічених доль і тисячі загиблих. Це глибока рана для всього народу, яка не загоюється ніколи.

Рана афганської війни ще й досі болить не тільки у тих, які воювали, але й пересічених громадян України.
Захід у дитячій районній бібліотеці ім. В.С.Гренджі-ДонськогоПро це йшла мова на масовому заході у дитячій районній бібліотеці ім. В.С.Гренджі-Донського в літературній композиції “Чорне крило Афгану”, який підготували працівники дитячого закладу спільно з вчителями Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. Н. А. Пиринець та А. М. Теребушко і їх вихованцями 3-В і 3-А класів.

Запрошений на захід афганець В.М. Фединишинець із болем у серці згадував свої бойові роки та із задоволенням відповідав на запитання школярів.

У своєму виступі завідуюча ДРБ Є.І. Горова наголосила, що люди, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — це герої, які пережили нелегкі військові будні на чужій землі.

Захід у дитячій районній бібліотеці ім. В.С.Гренджі-Донського— У нашій бібліотеці було чимало зустрічей з воїнами-афганцями, їх сім’ями, — сказала вона, — і завжди з великим болем ми вшановуємо хвилиною мовчання нашого земляка Михайла Цендру, який повернувся до своєї домівки у цинковій труні. Жахлива війна і зараз дає про себе знати: ще порівняно молоді колишні воїни-афганці із-за хвороб полишають свої сім’ї і відходять у вічність…

…У знак вдячності учасники зібрання поставили квіти до пам’ятника воїнам-афганцям, який напередодні був відкритий у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Анжеліка ТЕРЕБУШКО,
вчителька початкових класів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
“Верховина” для mizgir.com.ua