Ціни на джинси до кінця року зростуть на 70%

Вироби з бавовни помітно зростуть в ціні, зараз ціна на бавовну досягла свого історичного максимуму.
Зокрема, білизна виросте в ціні на 50%, а джинси не менш ніж на 70%. Адже бавовна вже подорожчала на 44% з початку року за даними Reuters, а ціна на неї в п’ятницю досягла історичного максимуму.

На біржі ICE Futures у Нью-Йорку фунт бавовни оцінюють вже в $ 2. А контракти з постачанням товару в травні укладаються за ціною $ 2,04 за фунт ($ 4498 за тонну). На цьому ринку зміна ціни навіть на цент вже помітно.

Бавовна дорожчає у відповідь на збільшений попит. Продажі зросли на 63% за тиждень, повідомляє міністерство сільського господарства США. Між тим бавовни у світі не так вже й багато. В Австралії бавовник знищили повені, а ця країна займає четверте місце у світі з експорту бавовни. Також повені були в Пакистані, де виробляють це волокно. У цілому запаси бавовни зменшилися на 84%, підрахували в Bloomberg.

Ще одна причина зростання цін -популярність натуральних тканин у всьому світі. Китай, де шиють верхній одяг і білизну для всього світу, випустив у минулому році на 14% більше виробів з бавовни.

Виробники та продавці текстильних виробів очікують, що ціни зростуть на 50-70%, а то й вище. «До літа ціни виростуть на 20%, восени — на 50%», -говорить директор російської фабрики з виробництва джинсового одягу Morozoni Віктор Морозов.