В Ужгороді відбувся “афганський” Кубок Закарпаття з футзалу

У неділю в ужгородському с/к «Юність» відбувся XV турнір Кубка Закарпатської області з футзалу, присвячений 22-й річниці виводу Радянських військ із Афганістану.
Турнір було організовано Ужгородським відділом Всеукраїнської асоціації афганців Чорнобиля. У змаганнях взяли участь 13 команд, які за жеребом створили три групи по 3 команди та одну групу, в якій було 4 команди. До наступного етапу з кожної групи виходило по дві команди. Перед початком змагань відбулася товариська зустріч команд «Афганець», за яку виступали учасники бойових дій в Афганістані, та ветеранів збірної міста Ужгород. ФК «Афганець» виступав у такому складі: Закір Гетюшев, Ігор Мельников, Василь Герич, Ерік Ленкула, Євген Шайбичев, Іван Лазач. Збірна ветеранів виступала у такому складі: Сергій Чечотін, Олексій Малий, Олександр Одінцов, Василь Гецко, Іван Фріган, Іван Лендєл, Степан Лелекач. Не дивлячись на доволі поважний вік, гравці продемонстрували футбол високого класу. Перемогу отримали афганці з рахунком 3:1. Голи у переможців забили Ігор Мельников – 2, Василь Герич – 1, у переможених точним ударом відмітився Олексій Малий.

Після проведення матчів групових турнірів у 1/4 фіналу зустрілися «Амадеус» – ЄМЦ (церква євангелістів) 3:0, Чопська митниця – Проспект 4:2, УСБУ – «Макуха» 4:3, «Маковиця» – «Трактор» 2:1. У першому півфіналі чопські митники з рахунком 4:1 завдали поразки «Амадеусу». В іншому півфіналі збірна УСБУ з рахунком 3:1 переграла «Маковицю». У матчі за 3-4 місця зустрілися команди «Амадеус» та «Маковиця». Основний час завершився внічию 3:3. У серії пенальті точнішими були гравці «Маковиці» – 1:3.

Фінальний поєдинок проходив дуже напружено. Обидві команди могли завершити зустріч на свою користь, але останній свисток зафіксував на табло 2:2. У серії пенальті перемогу здобули футболісти Чопської митниці, 4:3. Хороший подарунок митники зробили своєму наставнику з команди Петру Решку, який через травми не зміг взяти участь у турнірі. І це вже не перший кубок митників за останній рік. Молодці, митники, вміють поєднати роботу та активний відпочинок. Кращим воротарем турніру оргкомітет визнав Сергія Овчарова зі збірної Чопської митниці. Кращим захисником став Василь Дюгованець із команди «Маковиця». Приз кращого бомбардира дістався Євгену Мирончуку – збірна Чопської митниці.

Нагороди переможцю, призерам та кращим за номінаціями вручали заступник голови ОДА Іван Качур, голова Ужгородського відділу Всеукраїнської асоціації афганців Чорнобиля Олександр Котик та провідний спеціаліст управління у справах молоді та спорту ОДА Анатолій Плеханов.

Михайло ШТУЛЕР, “Спорт Тайм”