Закарпатці! Остерігайтесь фальшивих електронних листів щодо лотереї Green Card

Посольство США в Києві попереджає громадян України про масову розсилку фальшивих електронних листів, що стосуються Диверсифікаційної Візової Лотереї (Green Card).
Як повідомили в Посольстві США, жертви цієї афери отримували листи такого змісту: “Вітаємо! Ви стали одним з тих, хто був відібраний і зареєстрований для подальшої участі в програмі диверсифікаційних імміграційних віз. Цей відбір гарантує, що Ви отримаєте картку постійного мешканця США (також відому як “зелена карта” або “диверсифікаційна віза”) за умови, що Ви виконаєте інструкції для подальшого розгляду Вашої справи”. Далі в листі зазначалося, що його одержувач повинен перевести гроші через Western Union на ім’я певної особи в Посольстві США у Лондоні.

“Якщо ви отримали повідомлення про те, що Ваша заявка на участь у візовій лотереї була відібрана і для подальшого її розгляду Вам слід перевести гроші на ім’я вказаної особи або в певне Посольство США, це означає лише те, що Ви стали черговою мішенню шахраїв. Ні за яких умов не слід надсилати гроші за участь у візовій лотереї”, – наголосили в Посольстві США в Україні.

У диппредставництві зазначають, що участь у лотереї є безкоштовною і здійснюється через веб-сайти Державного департаменту США www.state.gov і www.travel.state.gov, або ж за допомогою сторінки Консульського відділу веб-сайту Посольства США в Україні (http://ukraine.usembassy.gov/).

“Пам’ятайте: все, що не має суфікса “.Gov” наприкінці адреси, не є офіційним”, – йдеться в повідомленні посольства.

У повідомленні також сказано, що Консульський центр у Кентуккі не буде надсилати електронною поштою повідомлення про виграш в диверсифікаційній лотереї. Ніякі інші організації або приватні компанії не уповноважені Державним департаментом США розсилати листи-підтвердження виграшу в лотереї або інструкції щодо подальшого звернення за візою.

Посольство США в Україні просить громадян повідомляти про випадки візового шахрайства за електронною адресою Посольства KyivFPM@state.gov або телефонувати за телефоном (044) 490-45-25.

Як повідомлялося, в 2010 році на участь у лотереї Green Card (документ, що дає право на проживання в США) подали заявки 15 млн людей, серед них 758 тисяч – українці.

Кореспондент