Закарпаття: Делегація з Ужгорода відвідала фестиваль холодцю “Кочоня Фест” в Угорщині

«Кочоня Фест» (Фестиваль холодцю) – найбільший зимовий фестиваль Північної Угорщини й славиться найсмачнішим холодцем, якого там готують кільканадцять різновидів. Також гості фестивалю можуть спробувати різноманітні страви угорської кухні, взяти участь у театралізованих конкурсах, послухати етномузику та поспостерігати за роботою народних майстрів.
В нашій області фестивальний рух також стрімко розвивається, тому делегація з Ужгорода минулої суботи відвідала місто Мішкольц, де проводиться знаменитий фестиваль. Завдяки допомозі угорського консула Ендре Саліпскі було налагоджено контакт з владою Мішкольца, тож представники Ужгорода мали можливість побачити зсередини процес організації свята. Голова комісії з питань розвитку туризму Ужгородської міської ради Павло Чучка та завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор зустрілися з керівником управління туризму Мішкольца та з безпосередніми організаторами фестивалю.

«Ми маємо багато фестивалів. Тому досвід Угорщини може бути для нас корисним. Тут, в Мішкольці, ми бачимо, що нам є до чого прагнути. Особливо цікавими є для нас різні організаційні моменти – щоб людям, які приходять відпочити на подібний захід, було комфортно» – розповів Федір Шандор. Ужгородці вже запросили угорську сторону взяти участь у кількох фестивалях, які комісія міської ради з туризму планує організувати в Ужгороді. Тож можна очікувати, що незабаром до фестивалів в Ужгороді долучаться наші угорські сусіди.

Також секретар міської ради Віктор Щадей домовився з мерією Мішкольца про співпрацю між двома муніципалітетами. Зокрема, мова йде про спільну підготовку проектів по реконструкції та облаштуванню історичного центру міста за допомоги Європейського Союзу.

Прес-служба Ужгородської міськради