В Україні значно обмежуються права людини — Українська Гельсінська спілка

В Україні обмежені права людини – так заявляють представники Української Гельсінської спілки. Правозахисники наголошують на порушенні виборчого права у 2010 році та відсутності політичної свободи.
Крім того, відзначають посилення адміністративного тиску та переслідування громадських активістів.

“Обмеження громадянських свобод в країні, зокрема, свободи слова, свободи інформації, свободи мирних зібрань, свободи асоціації, і частково релігійної свободи. Можна говорити про обмеження права на справедливий суд”, – сказав співголова Харківської правозахисної групи, член правління УГСПЛ Євген Захаров.

Все частіше право людини порушує її, начебто, захисник. У Гельсінській спілці кажуть, майже 800 тисяч українців постраждали від міліцейського свавілля.

“Політичні переслідування, на жаль, сьогодні мають місце в Україні, ми констатуємо наявність політичних в’язнів в Україні”, – каже голова правління УГСПЛ Аркадій Бущенко.

Українська Гельсінська спілка з прав людини підготувала доповідь, де ретельно зафіксувала порушення свобод українців. Її керівництво сподівається, що це стане певною рекомендацією для влади України.