Закарпаття: 90-літній ювілей відсвяткував Владислав Бочкай — найстарший житель прикордонного Чопа

У неділю, 20 лютого, найстарший житель прикордонного м.Чоп (Закрапатська область) Владислав Янович Бочкай святкував ювілей. Ювіляру передали цього дня вітання від міського голови Галини Цар. Вітав Владислава Яновича й заступник міського голови Арпад Буркуш.
„Ви – людина, яка заслужила до себе неабияку повагу та всебічну пошану не лише через свій солідний вік. Ви особистість, з якої може брати приклад нинішня молодь», – зазначив міський голова у вітанні. Цього дня ювіляру бажали міцного здоров’я і довгих років життя.

Владислав Янович все життя прожив у Чопі, а отже, хто як не він краще знає історію рідного міста. Донині Владислав Бочкай порається на городі, любить квіти, має різноманітні сорти фруктових дерев, а восени власними силами готує вино. Він є активістом міського клубу ветеранів, щонеділі ходить на службу до церкви. Встигає, навіть, подбати про сусідів, які не в змозі через стан здоров’я піти до магазину за продуктами.

Цього дня старожил поділився своїм секретом довголіття, який заключаються, на перший погляд, в дуже звичних речах. Він закликав молодь не палити, не зловживати алкоголем, і обов’язково побільше бувати на свіжому повітрі. А для міцного імунітету їсти часник та цибулю, а головне, залишається оптимістом в будь-якій ситуації.

Діана Вашко, Чопська міська рада